AVAAZ, President Temer en het Amzonewoud

Beste vrienden,

Code rood! De president van Brazilië probeert enorme stukken beschermd Amazonewoud te verkopen aan corrupte zakenlieden in ruil voor politieke gunsten — het meest recente stuk was half zo groot als Duitsland!

Maar er is een manier om hem tegen te houden. Hij bevindt zich al in een crisis: zijn populariteit is ongelooflijk laag en hij wordt voortdurend belaagd door de media, vanwege corruptie en het vernielen van het milieu.

Komende week zal hij de Algemene Vergadering van de VN voorzitten en proberen de media weer voor zich te winnen. Laten wij roet in het eten en ook in New York verschijnen, met twee miljoen handtekeningen en een stunt die de krantenkoppen haalt. Zo sturen we hem naar huis te sturen met slechts één optie om zijn politieke carrière te redden: ophouden het Amazonewoud te vernielen.

Laat Brazilië het Amazonewoud niet vernielen!

Het Amazonewoud is een levend mirakel. Het huisvest een op de tien soorten op aarde, produceert meer dan 20% van onze zuurstof en is essentieel om de klimaatverandering tegen te houden.

Maar momenteel zijn dit onmisbare ecosysteem en zijn inheemse bevolking het slachtoffer van een vies politiek spelletje. President Temer verkoopt stukken regenwoud voor houtkap en industriële landbouw, om zo aan politieke populariteit te winnen bij machtige zakenlieden en Congresleden. Hij heeft hun bescherming nodig omdat hij historisch impopulair is en er een corruptieonderzoek tegen hem loopt!

Wetenschappers zeggen dat dergelijke maatregelen een catastrofale crisis kunnen ontketenen voor het hele Amazonewoud — ze waarschuwen dat het hele ecosysteem van het regenwoud in elkaar zou kunnen zakken!

Brazilië zal in de belangstelling staan wanneer de bijeenkomst van VN-leiders over enkele dagen begint. Wij zullen alle registers opentrekken in New York om de bescherming van het Amazonewoud bovenaan de agenda te plaatsen telkens Temer zijn gezicht laat zien. Meer dan 900.000 Brazilianen hebben de petitie al ondertekend — laten we hun indrukwekkende campagne steunen:

Laat Brazilië het Amazonewoud niet vernielen!

Braziliaanse Avaaz-leden hebben al vaker mirakels laten gebeuren — we hebben het land geholpen om een eerste anti-corruptiehervorming in te voeren en we hebben een van de meest “ongenaakbare” politici ten val helpen brengen, die geen publieke verantwoording wou afleggen. Nu hebben we een van de grootste nationale campagnes opgezet die we ooit hebben gezien — laten we de campagne globaal maken en het Amazonewoud redden!

Met hoop en vastberadenheid,

Diego, Laura, Flora, Nana, Carol en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Stuk Amazonewoud ter grootte van Denemarken mag gekapt worden (De Standaard)

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170824_03032735

Brazilië heft bescherming op deel Amazonewoud op (Vlaams infocentrum land- en tuinbouw)

http://www.vilt.be/brazilie-heft-bescherming-op-deel-amazonewoud-op

In het Engels:

Brazil abolishes huge Amazon reserve in ‘biggest attack’ in 50 years (The Guardian)

https://www.theguardian.com/environment/2017/aug/24/brazil-abolishes-huge-amazon-reserve-in-biggest-attack-in-50-years

Activists decry Temer’s Amazon deforestation bill (Al Jazeera)

http://www.aljazeera.com/news/2017/07/activists-decry-temer-amazon-deforestation-bill-170722042156015.html

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s