Congres agroecologia 2017: Brasília 12-15 september 2017.

Vandaag begon een driedubbel congres:

het zesde Latijns-Amerikaanse van Agroecologie;

het tiende Braziliaanse;

het vijfde Agroecologia-seminarie van het Federaal District Brasília en omgeving.

Het is een indrukwekkend gebeuren met 5000 deelnemers en met honderden werkwinkels: wetenschappelijk, technisch, praktisch en met heel wat culturele activiteiten.

Onmogelijk om de diversiteit aan activiteiten op te lijsten. Daarom hier even gewoon een opsomming van de verschillende hoofdthema’s waarin de workshops en ontmoetingen gekaderd worden: opvoeding en agroecologie; opbouw van agroecelogische kennis; jeugd en agroecologie; vrouwen en agroecologie; sociobiodiversiteit en mensenrechten; onderhoud van agroecosystemen en biologische landbouw; pesticiden en GGO’s; agroecologie, stadslandbouw en landbouw in de stadsrand; socio-ecologische aanpassingen aan de klimaatveranderingen; economische strategieën in dialoog met agroecologie; campesinos en voedselsoevereiniteit; politiek beleid en conjunctuur.

Er wordt ook dagelijks een heuse cinema georganiseerd. 114 films weren ingestuurd; 28 werden geselecteerd. O.a. de film van Wervel ‘Het ritme van de rups’ kan dinsdag 13 september voorgesteld. Na de voorstelling van drie films is er telkens een ronde tafel.

Tenslotte is er een grote boekenmarkt (met o.a. de boeken van Wervel), een markt met agroecologische producten en artisanaat, een markt met uitwisseling van zaden en allerlei andere kennis. Het eten wordt verzorgd door tal van biologische leveranciers en regionale traiteurs.

Onze Wervelcorrespodent ter plaatse, Luc Vankrunkelsven, houdt u op de hoogte via zijn blog: https://lucvankrunkelsven.wordpress.com/

Voor het congres, zie: agroecologia2017.com

Luc Vankrunkelsven,

Brasília, 12 september 2017.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s